fbpx

Jedilni kot po meri vaše kuhinje ali jedilnice

V vsaki kuhinji ali jedilnici ima jedilni kot posebno mesto, saj je vedno večkrat obedovanje edini trenutek med tednom, ko se ljudje ob koncu dneva usedejo skupaj, pojedo in malo pokramljajo. Jedilne mize in stoli so navadno tudi kraj, kjer se zberejo prijatelji in sorodniki ob praznikih ali osebnih jubilejih – ali pa kar tako ob naključnih obiskih spijejo kozarec vina ali kavo. Prav neverjetno je, da je velikokrat prav okoli kuhinjske mize zbrana vsa družina. Izberite si svoj jedilni kot v ponudbi podjetja Pohištvo Erjavec, kjer vam po meri izdelamo različne izdelke klasičnih in modernih oblik.

jedilni kot
jedilni kot

Jedilni kot s klopjo

Jedilne mize in stoli, ki jih izberete za svoj jedilni kot, se lahko popolnoma ujemajo s preostalim pohištvom v kuhinji, če je jedilnica povsem ločen prostor, pa lahko izberete čisto drugačno pohištvo. Za jedilni kot s klopjo se navadno odločijo tisti, ki imajo na voljo nekoliko manj prostora, pogosto v kotu kuhinje. V tem primeru lažje razporedimo več sedišč na manjši prostor. Tako na eni strani (lahko tudi na dveh) kuhinjske mize ob steni stoji klop, na drugi, ki je usmerjena proti prostoru, pa stoli. Takšen jedilni kot je zelo funkcionalen in vam pomaga še tako majhen prostor popolnoma izkoristiti.

jedilni kot
jedilni kot

Jedilne mize in stoli

Kako velik bo vaš jedilni kot je predvsem odvisno od velikosti vaše kuhinje oziroma jedilnice ter od števila ljudi, ki navadno sedijo ob mizi. Kuhinjske mize in stoli so običajno namenjeni šestim ljudem, a v podjetju Pohištvo Erjavec so na voljo tako manjši kot večji jedilni koti, saj je skoraj vse izdelano po meri. Prav tako lahko izbirate med povsem tradicionalnim oziroma klasičnim pohištvom ter zelo modernimi kombinacijami – elegantnimi ali bolj drznimi. Tudi jedilni koti namreč sledijo trendom v pohištveni industriji in se prilagajajo potrebam in željam sodobnega človeka. Stoli ob mizi so lahko oblazinjeni z različnimi materiali, lahko pa izberete tudi takšne, ki niso tapecirani.